PERQUÉ FER UN VÍDEO D’ANIMACIÓ?

A Lapizazul creiem que hi ha dos motius molt clars pels quals els vídeos d’animació poden funcionar millor per al teu vídeo corporatiu que els de personatges reals: els dos costats del teu cervell.

El emisfèri esquerre estima l’animació, ja que resumeix conceptes, aclareix tot amb icones i gràfics i esquematitza estalviant temps i esforços. Els missatges complexos es converteixen en idees clares, amb poc “bla, bla, bla” i més contingut útil.

El emisfèri dret, a pesar que hagués de ser més propens a veure persones i no animacions, també prefereix l’animació. Per què? Perquè les animacions, tret que els actors que apareixen en el vídeo siguin molt bons, al final són més humanes, toquen més els nostres sentiments i entretenen a la vista. Són més visuals.

Les animacions són simples, colorides i en moviment. Això permet que l’ull no “sofreixi” en veure-les, se senti còmode amb elles i fins i tot es vegi atret per la seva simplicitat.

Per què creus que els nens adoren els dibuixos animats? Encara que no ho vam crear, el nostre ull segueix treballant com quan eramos nens.

L’animació, amb la seva simplicitat, permet transmetre qualsevol tipus de missatge de la forma més simple i propera.

Un gràfic que a simple vista podria semblar inexplicable es converteix en una divertida animació que s’entén en 5 segons.

Si usem actors les persones que veuen el nostre vídeo podrien dir “no m’assemblo en res” o “sembla que aquest producte o servei és per a gent d’una altra edat“. Tot per haver triat un actor que simplement anava a representar el paper designat per al vídeo.

Una animació il·lustrada és molt més oberta. En els vídeos amb actors, tot i que hagis de triar només una representació del teu públic objectiu, usant una evitaràs centrar-te massa o reflectir algun rebuig per haver triat un tipus d’actor o un altre.

De vegades es pensa que els vídeos animats no encaixen amb una empresa. “Són poc seriosos” pensen alguns. S’equivoquen.

Qualsevol tema, empresa o concepte pot ser desenvolupat a través de l’animació. I no solament això, sinó que el “traduir” el que diguis en dibuixos farà que la seva comprensió sigui més fàcil.

Quan fas un vídeo, sigui publicitari, explicatiu o corporatiu, has de deixar molt clara quin és la teva marca i qui està darrere d’ell. En un vídeo animat pots incorporar logotips, colors i fins i tot vestir als personatges amb tot tipus d’elements que recordin a la teva marca.

La quantitat de possibilitats, enfront d’un vídeo amb personatges reals, és molt més àmplia. Imaginis el que imaginis, podràs utilitzar-ho en un vídeo animat per a empreses.

FEM UN TASTET?

T’ha agradat? Comencem un projecte?